Groen licht voor ontginning Remo

Print
Groen licht voor ontginning Remo

Foto: TVG

Houthalen-Helchteren -

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) het ruimtelijk plan (grup) voor de ontginning van de Remo-site definitief vastgelegd. In het plan staat niet dat die ontginning beperkt is tot 20 jaar, zoals veel buren in hun bezwaarschriften vroegen. Dat wordt in de stedenbouwkundige voorschriften voldoende gegarandeerd, oordeelt de regering.

Machiels wil het stort afgraven en het afval sorteren en recycleren. Het gaat om een zeer groot en zeer ambitieus project waarbij ze 16 miljoen ton afval willen ontginnen, verspreid over 135 hectare. Elk jaar willen ze 7,5 hectare opgraven. Eens alles weg is, wordt de zone natuurgebied.

Wat ze niet kunnen recycleren, wordt ter plaatse in een plasmaoven op een zeer hoge temperatuur verbrand. Machiels is al een tijdje bezig met allerlei procedures voor dit zogenaamde Closing the Circle-project. In SALK, het actieplan voor Limburg, engageerde de Vlaamse regering zich al om de bouw van een plasma-installatie ruimtelijke te vergunnen. Die belofte komen ze nu na.

Lees meer in de weekendkrant van Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio