Minister van Sport geschorst na ‘waterballet’ op WK Voetbal voor clubs

Print
Minister van Sport geschorst na ‘waterballet’ op WK Voetbal voor clubs

WK Voetbal voor clubs in Marokko Foto: Photo News

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft zijn minister van Sport geschorst nadat een wedstrijd van het WK voetbal voor clubs de erbarmelijke staat van de grasmat in het onlangs gerenoveerde stadion had blootgelegd.

Vorige week regende het pijpenstelen tijdens de wedstrijd tussen het Mexicaanse Cruz Azul en het Australische Western Sydney Wanderers (3-1 voor Cruz Azul na verlengingen) in het Moulay Abdellah-stadion in Rabat. De regenval had een funeste impact op de staat van de grasmat. Overal doken grote plassen water op en normaal voetbal was er eigenlijk onmogelijk.

Het waterballet maakte heel wat ophef en werd in Marokko aanzien als een nationale schande. Een recente renovatie van het stadion had ongeveer 25 miljoen dollar gekost, foeterden lokale media. Daarop beval de koning de regering om een diepgaand onderzoek te openen. In afwachting van het resultaat mag minister van Sport Mohammed Ouzzine zich niet meer inlaten met het WK.

Door de staat van het veld in Rabat werd de halve finale tussen Cruz Azul en Real Madrid verplaatst naar Marrakech. Ronaldo en co. haalden het makkelijk met 4-0 en spelen vanavond/zaterdagavond de finale tegen het Argentijnse San Lorenzo.