Piet Huysentruyt zit zonder tv-werk

Print
Piet Huysentruyt zit zonder tv-werk

Foto: vier

"Het is jammer, maar de kijker volgt niet.” Dus trekt Vier de stekker uit Smakelijk, het dagelijkse kookprogramma van Piet Huysentruyt. Terwijl zijn restaurant Likoke hoge toppen scheert en eerder dit jaar een eerste Michelinster scoorde, zit de chefkok nu zonder televisiewerk

Niemand die eraan twijfelt: Piet Huysentruyt behoort tot de top. Begin dit jaar haalde de chef-kok met zijn restaurant Likoké, in het Franse Les Vans, zelfs een eerste Michelinster binnen. "Onbeschrijflijk", zei hij toen. "Het moet te vergelijken zijn met het winnen van een olympische medaille." En toch: diezelfde Piet Huysentruyt, die culinair in de hoogste klasse speelt, zit nu zonder televisiewerk.

Eerder was al aangekondigd dat televisiezender Vier stopt met Chez Piet, het programma waarin de kandidaten van Komen Eten een dag op bezoek mochten bij de kok in Zuid-Frankrijk. Of het zou on hold komen te staan, zoals de zender het verwoordde. "Omdat het organisatorisch niet meer te combineren viel met zijn ander werk", klonk het. En ook omdat de formule opgedroogd raakte.

Lees meer in uw weekendkrant.