Wisselvallig met een streepje zon aan de kust

Print
Wisselvallig met een streepje zon aan de kust

Foto: EPA

Ook in het weekend kunnen we wisselvallig weer verwachten met vooral veel wind. Wie zaterdag naar de kust trekt, heeft wel kans op een straaltje zon.

Aan de kust en in het westen is er zaterdagmiddag af en toe zon. In de rest van het land domineren wolken en vooral over het noordoosten en oosten is een bui mogelijk. Hoog in de Ardennen kan die winters van karakter zijn. De wind waait matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige wind uit west tot noordwest. De maxima bedragen 3 graden in de Ardennen en 7 tot 9 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht wordt het overal droog bij een sterk afnemende wind. De temperaturen bereiken minima van 1 tot 4 graden. Zondag is het meestal bewolkt en vooral ten zuiden van Samber en Maas is wat motregen mogelijk. Er waait een matige zuidwestenwind die in de loop van de dag toeneemt tot vrij krachtig boven land en tot krachtig in de kustgebieden. De maximumtemperatuur van 4 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden elders wordt pas ‘s avonds bereikt.

Van maandag tot en met vrijdag is het winderig en wisselvallig en het regent af en toe. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden. Vanaf donderdag wordt het minder zacht.