Cursus Eerste Hulp start op 8 januari

Print
Cursus Eerste Hulp start op 8 januari

Foto: Michel Thomassen

Lanaken - Rode Kruis-Lanaken leert je hoe het moet ! De cursus Eerste Hulp, start op 8 januari 2015. Inschrijven verplicht via info@lanaken.rodekruis.be, schrijf je snel in de plaatsen zijn beperkt.

Je kleinkind schaaft zijn elleboog, je zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, je grootvader grijpt naar zijn borstkas wanneer hij de trap afkomt... situaties waar eerste hulp goed van pas komt. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu!

Leer EHBO… en ontvang het officiële brevet ‘Helper’

Wanneer? 6 donderdagavonden vanaf donderdag 8 januari 2014 en aansluitend de vervolgcursus (niet verplicht maar aan te raden) die 3 dinsdag- en 3 donderdagavonden duurt
Uur? Telkens vanaf 19u30 tot 21u45
Waar? Rode Kruislokalen in Lanaken (Pastorijstraat 3)

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren, ook met het AED-toestel. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat.

Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Eerste Hulp behalen.

De cursus is bovendien gratis, enkel het handboek dient betaald te worden.

Meer informatie en inschrijven (verplicht) via info@lanaken.rodekruis.be of 0477/793.798 (Michel Thomassen). Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio