President Hells Angels per vergissing vrij

Print
President Hells Angels per vergissing vrij

Foto: HBVL

Hasselt -

Fabrizio Muto, de president van de Hells Angels in Zwartberg, zit sinds gisteren opnieuw in de gevangenis. Drie dagen eerder werd hij door de raadkamer in Tongeren nog vrijgelaten met een enkelband, maar dat bleek een vergissing.

Genkenaar Muto werd op 9 december aangehouden in een onderzoek naar bendevorming, vernielingen en poging tot doodslag dat geopend werd na de schietpartij tussen de rivaliserende bendes Outlaws en Hells Angels. Speurders gaan er vanuit dat hij één van de Hells Angels was die op 1 mei naar Hoepertingen bij Borgloon reed om wraak te nemen op een Outlaw die van een Hells Angels een motorjas mee had genomen. De Hells Angel riep de hulp in van zijn maten die massaal naar de chalet in Hoepertingen trokken en de chalet met stenen bekogelden. De Outlaw interpreteerde de inslagen als een spervuur van kogels, greep naar zijn wapen en opende zelf ook het vuur. Een kogel trof een Hells Angel in de schouder.

Parket in beroep

Muto wilde nooit verklaringen afleggen in het onderzoek naar deze feiten, de omerta (zwijgplicht, nvdr.) regeert in de kringen van motorbendes. De raadkamer volgde de stelling van zijn advocaat om hem vrij te laten onder toezicht. Het federale parket ging echter in beroep tegen deze beslissing. ‘Toch werd mijn cliënt vrijgelaten met een enkelband’, aldus Muto’s advocaat, Patrick Leenders. ‘Blijkbaar per vergissing want vrijdag kreeg hij na drie dagen vrijheid een melding dat hij zich terug in de gevangenis moest melden. Onbegrijpelijk en pijnlijk voor mijn cliënt die geen actieve rol heeft gespeeld in de hele affaire en dacht dat hij van zijn beperkte vrijheid kon genieten.’


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio