Moeder opgepakt voor moord op acht kinderen

Print
Moeder opgepakt voor moord op acht kinderen

Foto: AFP

In het noorden van Australië is de 37-jarige moeder opgepakt van zeven van de acht kinderen die vrijdag dood werden aangetroffen in een woning in Cairns. Dat meldt de televisiezender ABC zaterdag. De vrouw werd in de woning aangetroffen met steekwonden op het bovenlichaam en in de hals. Het was een 20-jarige broer van de kinderen die vrijdagochtend rond 11 uur plaatselijke tijd de akelige ontdekking deed.

In de woning trof de politie de lichamen aan van acht kinderen tussen de 18 maanden en 14 jaar oud. De meeste slachtoffers werden doodgestoken. De moeder en een andere, nog niet geïdentificeerde persoon werden levend aangetroffen en voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

“De 37-jarige moeder van verschillende kinderen die bij het drama betrokken waren is afgelopen nacht opgepakt wegens moord”, zo liet de politie weten. De vrouw is in het ziekenhuis onder politietoezicht geplaatst. Ze zou helder van geest zijn en door de agenten verhoord worden. Voor zover bekend zouden er geen andere personen bij het drama betrokken zijn.

Zeven van de acht vermoorde kinderen behoren tot hetzelfde gezin. Het achtste slachtoffer was een nichtje van de opgepakte vrouw.