'Gert Verhulst mist het nerdy quiz-gen'

Print
'Gert Verhulst mist het nerdy quiz-gen'

Foto: Frank Abbeloos

Zondag draait Eén de gashendel open voor de fictiereeks ‘De Biker Boys’ waarin Bart De Pauw, Jonas Van Geel en Ben Segers als alternatieve versies van zichzelf van kwaad naar erger rondsnorren op een Vespa in een parodie op de reisprogramma’s met BV’s, genre ‘Vlaanderen Vakantieland’ en ‘De Bende Van Wim’. “Ik denk dat iedereen wel graag iets nalaat in zijn leven, al is het maar dat je je kinderen gelukkig hebt gemaakt”, lacht Bart.

Beeld u een klein ouderwets volkscafeetje in, voor één keer niet aan de door Vader Abraham bezongen haven maar wel bij de Schapenkoppen, in hartje Lier, waar een haard behaaglijk gloeit, Neil Young op de achtergrond klaagt, ingekaderde foto’s aan de muur een vergeelde glimp bieden op de jeugd van de 32 stamgasten, Limburgse Cristal door de tap stroomt en de patron goedmoedig de bestellingen memoriseert op sandalen en geitenwollensokken. Welkom in het stamcafé van Bart De Pauw (46), begenadigd tv-maker en tweede slimste mens ter wereld, die straks door uw zondagavond stuntelt in de door hem bedachte reeks ‘De Biker Boys’.

“Het is een fijn jaar geweest,” taxeert De Pauw de voorbije maanden van 2014. “Professioneel heb ik de dingen kunnen doen die ik wou doen, we zijn nog altijd gezond en wel, en op privévlak zijn we goed op reis geweest en hebben we een aantal goeie rapporten van de kinderen gezien.”

Jouw rapport luidt: ‘Je bent op een haar na de slimste mens ter wereld.’ Is de nederlaag al verteerd?

“Ik moet eerlijk zeggen dat de beste heeft gewonnen. Adil was iets beter. Het was een fijne wedstrijd, al heb ik mezelf vervloekt ’s avonds omdat ik dingen heb laten liggen. Maar de uitslag klopte. Adil was een waardige tegenstander en hij was dolgelukkig. De finale was zenuwslopend voor ons allebei. Ze hadden onze benen eens moeten filmen toen we daar zaten: één en al gewiebel. De prestatie van Gert Verhulst - elf afleveringen uitzingen - vond ik ook straf. Je zit geen elf keer in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ als je een stommeling bent. Gert heeft een goeie brede kennis maar hij mist het nerdy quiz-gen.”

Lees het openhartige interview met Bart De Pauw dit weeked in HALLO, het weekendmagazine van Het Belang van Limburg.