Eén dag uit het Andalusische trainingskamp van Tim Wellens en co: 'Gelukkig is Álora geen spookdorp' (foto's)

Print
Eén dag uit het Andalusische trainingskamp van Tim Wellens en co: 'Gelukkig is Álora geen spookdorp' (foto's)

Foto: Raymond Lemmens

Twee Spaanse trainingsstages heeft de nieuwbakken Lotto Soudal-kopman Tim Wellens al achter de rug. En 2015 moet nog beginnen. Het jaar waarin de 23-jarige Truienaar al het goede van 2014 moet trachten te bevestigen, zo niet beter doen. Om een nieuwe stap te zetten op de internationale wielerladder verlegden Tim en zijn drie vaste spitsbroeders – Sean De Bie, Louis Vervaeke (Lotto Soudal) en Jasper Stuyven (Trek) – hun actieterrein. Het Toscaanse Lucca ruilden ze in voor het meer zonnige Álora. Eén dagje uit de Andalusische wielerstage van deze vier vrienden voor het leven.

Álora, 9u. De pueblo blanco, veertig kilometer landinwaarts van Malaga, ontwaakt de eerste maandag van december onder een staalblauwe hemel. In het zonlicht wijst het kwik 20 graden aan. Nu al. Sinds enkele dagen is het inwonersaantal van het witte bergdorpje (13.307) met vier eenheden aangedikt. Vier jonge, ambitieuze wielrenners op zoek naar zon en bergen streken er neer met de bedoeling progressie te boeken in hun nog prille carrières. Hun namen: Tim Wellens, Sean De Bie, Louis Vervaeke en Jasper Stuyven. Vorig jaar deelden ze een ruime flat in het Italiaanse Lucca. Tegenwoordig huren de vier een knus rijhuis, geprangd tussen twee calles die met stijgingspercentages tot 23% richting dampkring wijzen.

“Makkelijk gevonden?”, vraagt Wellens ons met de glimlach terwijl hij ons door zijn – uiteraard - witte casa rondleidt. Een mens zou voor minder stralen. Want niets verraadt aan de buitenzijde dat de vier renners binnen hun muren over zoveel ruimte beschikken. Via de garagepoort aan de achterzijde van het huis komen we terecht onder een ruim afdak. “Ideaal om onze fietsen te stallen en de was te drogen”, weet Tim. Een lange gang geeft uit op de keuken. “Hier rechts kan je ook het dakterras op”, wijst Wellens. Rond de tafelkeuken zijn Jasper, Sean en Louis druk in de weer met hun armstukken en koersschoenen. In de gootsteen drijven nog wat glazen en porselein in het troebele afwaswater. Sporen van de avond voordien. Vier mannen onder één dak, weet je wel…

Bekijk hier alle foto's van het trainingskamp.

De volledige reportage leest u in dit weekend in Het Belang van Limburg.