De Koel moet opnieuw een kiezelgroeve worden

Het hof van beroep in Antwerpen heeft gisteren beslist dat het vroegere motorcrossterrein van Neeroeteren in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt. Het domein moet opnieuw een kiezelgroeve worden.

De vzw MC Maasland krijgt een jaar om alles af te breken en weg te halen. Anders dreigen dwangsommen van 250 euro per dag. “Dit is het meest rampzalige kerstcadeau dat we hadden kunnen krijgen”, zegt Kevin Moonen als spreekbuis van MC Maasland.

“Sinds 2008 ronkte er al geen enkele motor meer, maar we kregen hoop na de eerste positieve uitspraak voor de rechtbank van eerste aanleg”, ging Moonen verder. “Jammer genoeg volgt het hof van beroep die beslissingen niet. Naar het Hof van Cassatie trekken? Het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen. De leden van de vzw moeten dit eerst verwerken en daarna overleg plegen met de advocaat.”

Het vonnis betekent het einde van decennia aan motorcross in Neeroeteren. Bij een positieve uitspraak had de vzw geprobeerd om nog voor een regularisering te gaan en het natuurgebied zo ingekleurd te krijgen als (zachte) recreatiezone. Die plannen kunnen nu de prullenmand in.

Aangeboden door onze partners