KEWS Schoonbeek-Beverst steunt verzorger Jo Schepers in strijd tegen kanker

Print

Foto: Pieter Vandebroek

Beverst

Bilzen - Toen voetbalclub KEWS Schoonbeek-Beverst eind vorig seizoen in de running geraakte voor de titel in derde provinciale kwam voorzitter Jos Pernot aanzetten met een hartverwarmende belofte. Bij een eventuele kampioenenviering zou de club de opbrengst integraal schenken aan 'de 1000 km van Kom op tegen Kanker' en dit voor een wel erg speciale reden.

De fusieploeg Schoonbeek-Beverst speelt ondertussen een mooi seizoen als promovendus in tweede provinciale en met een nieuwe stadion in het vooruitzicht kan de club elke euro dubbel en dik gebruiken. Geld is dan wel een belangrijke factor in tijden waarin er gebouwd wordt, maar voorzitter Jos Pernot is een man van zijn woord. Hij vertelt: “Gedurende meer dan 20 jaar heeft onze club dag en nacht kunnen rekenen op kinesist Jo Schepers. Naast zijn vakkundigheid is Jo ook echt uitgegroeid tot een clubicoon met steeds een sappig verhaal, straffe mop of eigenwijze visie op elke match. Toen hij enkele jaren geleden moest afhaken omdat er bij hem kanker werd vastgesteld waren we allemaal overtuigd dat Jo met zijn wilskracht snel weer de oude zou zijn. En zo gebeurde het ook. Jo overwon de kanker en timmerde met volle moed aan zijn comeback.”

Eind vorig jaar volgde echter opnieuw een mokerslag. Jo Schepers: “Een nieuw kankergezwel werd vastgesteld zodat ik mijn vijftigste verjaardag al recupererend van een zware darm-en maagoperatie in het UZ van Leuven heb meegemaakt. Zo’n tweede kankerdiagnose komt nog veel harder aan dan de eerste omdat je dan al een idee hebt wat je opnieuw te wachten staat.” Jo maakte van zijn ziekte allesbehalve een geheim en koos ervoor zijn vele vrienden op Facebook tot in de kleinste details te informeren. Zo wist hij eerder dit jaar tijdens de 1000 km van Kom op tegen Kanker nog het peloton te leiden aan de zijde van koningin Mathilde. Het is telkens opnieuw weer uitkijken naar zijn Facebook-posts want iedereen leeft met Jo mee en is zwaar onder de indruk van zijn positivisme en ongeziene strijdvaardigheid. Jos Pernot: “Onze club moest gewoon iets terugdoen voor de schitterende persoon die Jo Schepers is. Daarom beloofden we tegen het einde van vorig seizoen de opbrengst van een eventueel kampioenenbal aan de fietsclub van Jo te schenken. De Sunstreetfarmbikers rijden immers elk jaar mee aan ‘de 1000 km van Kom op tegen Kanker’ en het geld dat hiermee wordt verzameld is onmisbaar voor meer onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. We zijn dan ook erg trotsdat onze voetbalploeg een cheque van 2.000 euro mag overhandigen aan Jo en zijn fietsclub. De uitreiking van deze euro’s aan Jo Schepers gebeurde in aanwezigheid van spelers en bestuursleden van de voetbal-en wielerclub. Allen zijn ze ervan overtuigd dat hun makker ook deze keer weer de strijd tegen kanker zal winnen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio