Vakantie

Deze tien bestemmingen moet je bezoeken in 2015

Print
Deze tien bestemmingen moet je bezoeken in 2015

Foto: Shutterstock

Of het nu gaat om nieuwe projecten, evenementen, zonsverduisteringen of riviertochtjes: de volgende tien bestemmingen zijn volgens de Amerikaanse reissite CNN Travel zeker en vast een bezoekje waard in 2015.

The Bahamian Riviera

‘The Bahamian Riviera’ is een groots luxueus project in de Caraïben en zal niet alleen zorgen voor een nieuwe Riviera, maar ook voor een gigantisch resort. 'Baha Mar' wordt in de lente van 2015 geopend voor het grote publiek en zal voorzien zijn van vier hotels, een kunstcentrum, 30 restaurants en bars, veertien zwembaden, een golfbaan en een casino. Voor de opening is er een groot gala voorzien, geproduceerd door muziek- en entertainmentlegendes Jamie King en Emilio Estefan.

Bergen (Mons), België

Deze Belgische stad verwacht in 2015 zo’n twee miljoen bezoekers omdat het als officiële Europese Cultuurstad meer dan 1000 culturele en artistieke evenementen organiseert. Zo komt er een nieuwe Van Gogh-tentoonstelling, kunstfestivals en kunstgeïnspireerde events. Bovendien zullen er in april vijf nieuwe musea opengaan, zoals ‘The Artotheque’ en ‘Mons Memorial Museum’.

Downtown Los Angeles

Na een periode van stilte is deze stad opnieuw leven in geblazen en zijn er de afgelopen vijf jaar meer dan 500 shops, restaurants, bars en clubs opengegaan. Nieuwe hotels zoals ‘The Ace’, winkels zoals ‘Acne Studios’ en eetgelegenheden in de ‘Grand Central Market’ moeten in 2015 heel wat bezoekers naar de stadskern lokken. In de herfst van volgend jaar zal ook het Broad Museum opengaan, waar werk tentoon wordt gesteld van verschillende artiesten van de voorbije decennia, zoals Roy Lichtenstein.

Faroe Eilanden

De Faroe Eilanden zijn een afgelegen archipel tussen Noorwegen en IJsland en is een van de twee enige plaatsen ter wereld waar op 20 maart 2015 een volledige zonsverduistering zal te zien zijn. De maan zal passeren tussen de aarde en de zon, waardoor het overdag pikdonker wordt. Wie liefhebber is van astronomie kan dus best al zijn reis plannen, want de eerstvolgende verduistering is pas in 2026.

Coober Pedy, Australië

Coober Pedy is een stad in het noorden van de deelstaat Zuid-Australië en staat bekend als de ‘opaalhoofdstad van de wereld’. Het viert in 2015 zijn honderdjarig bestaan en organiseert daarvoor een opaalfestival, marathon en dans- en straatfeestjes. Toeristen die mee gaan vieren hebben de mogelijkheid om te slapen zoals de lokale bevolking in ondergrondse kamers die een voortdurende temperatuur hebben van 25 graden Celsius.

Singapore

De reden om in 2015 naar Singapore te gaan is omdat het Zuidoost-Aziatische land dat jaar viert dat ze vijftig jaar onafhankelijk zijn. Er zijn parades, shows en vuurwerk voorzien en er wordt een nieuwe promenade aangelegd die via Civic District naar Marina Bay loopt. In november zal ook de ‘National Gallery’ openen en vergezelt daarmee de recent geopende attracties ‘River Safari’ en ‘Singapore Sports Hub’.

Salta, Argentinië

Salta is een provincie in het noordwesten van Argentinië en grenst aan Bolivië, Chili en Paraguay. Het is bezet met koloniale dorpjes, knobbelige landschappen en zeer hoog gelegen wijngaarden. Er is een plan van 160 miljoen dollar opgesteld om deze regio te transformeren tot een internationale trekpleister.

Milaan, Italië

Milaan, de tweede grootste stad van Italië, brengt volgend jaar tussen mei en oktober de ‘Expo Milano 2015’, een groots evenement in het teken van eten. Verspreid over zestig paviljoenen zullen zo’n twintig miljoen bezoekers exotische gerechten kunnen proeven en educatieve lezingen kunnen volgen bij participanten uit meer dan 140 landen.

Mekong en Irrawaddy rivieren

Omdat cruisetochten op rivieren een sterk groeiend segment in de reissector zijn, zullen er in 2015 verschillende nieuwe boten varen op de twee belangrijkste waterwegen van Zuid-Oost-Azië, namelijk de Mekong en de Irrawaddy rivieren. Wie Zuid-Oost-Azië wil ontdekken, kan dat vanaf volgend jaar dus op deze comfortabele manier doen.

Abu Dhabi

Omdat Abu Dhabi de culturele hoofdstad van het Midden-Oosten is, is het bezig aan de bouw van het ‘Saadiyat Island Cultural District’, waar in 2017 het ‘Guggenheim Abu Dhabi’ komt en in 2016 het ‘Zayed National Museum’. Maar in 2015 kan je er al terecht voor de opening van het eerste 'Louvre Museum' buiten Parijs.

Niet te missen