Meeste openbare diensten maandag gewoon open

Print
Meeste openbare diensten maandag gewoon open

Foto: Serge Minten

Ook bij de lokale besturen in Limburg zal de nationale staking van aanstaande maandag voelbaar zijn, zij het in beperkte mate. Een handvol gemeentehuizen, zwembaden en bibliotheken zal maandag gesloten blijven, maar de meeste gemeentelijke instellingen zijn gewoon open. Dat blijkt uit een rondvraag van onze correspondenten.

De staking zal vooral voelbaar zijn bij de gemeentebesturen van Beringen, Houthalen-Helchteren, Hoeselt en Zutendaal. In die gemeenten blijven de deuren van het gemeentehuis maandag de hele dag dicht. Ook in Zonhoven wordt er gestaakt in het gemeentehuis, maar enkel in de voormiddag. In Genk en As heerst er voorlopig nog onduidelijkheid over de aantallen stakers en de toegankelijkheid van het gemeentehuis.

In de rest van de Limburgse gemeenten zullen de gemeentehuizen naar alle waarschijnlijkheid gewoon open zijn, al zal er op de meeste plaatsen wellicht met minder personeel worden gewerkt waardoor er - afhankelijk van het aantal stakers - een beperkte dienstverlening zal zijn.

Andere gemeentelijke diensten - zoals bibliotheken of zwembaden - zijn op de meeste plaatsen gewoon open. In Houthalen-Helchteren is de bibliotheek wel gesloten, ook cultuurcentrum Casino houdt daar de deuren dicht. In Genk staken ook de zwembaden (Sportcentrum en Boxbergheide) mee, maar daar gaan de deuren na 16 uur wel weer open. De drie Genkse containerparken blijven de hele dag dicht. In de andere containerparken in de provincie - de meeste zijn in handen van Limburg.net - is er geen probleem, al is het overgrote deel maandag sowieso dicht door de wekelijkse sluitingsdag.

U leest alles over de staking in Limburg in onze weekendkrant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio