AA Gent komt goed weg bij KV Mechelen (video)

Print
AA Gent komt goed weg bij KV Mechelen (video)

Foto: GMAX

AA Gent heeft voor de derde competitiematch op een rij puntenverlies geleden. De Buffalo’s kwamen op bezoek bij een sterk KV Mechelen bijzonder goed weg met een 0-0-gelijkspel. Beide teams schieten met de puntendeling niet veel op. AA Gent laat opnieuw de kans liggen om voorlopig over KV Kortrijk en Anderlecht naar de tweede plaats te springen. KV Mechelen komt naast Westerlo op een gedeelde dertiende plaats.

Na de nederlaag tegen Kortrijk wisselde KV Mechelen-trainer Jankovic zijn team op 3 posities. Van Damme, Cissé en Matthys kwamen in de basis ten koste van Paulussen, Rits en Cordaro. Bij AA Gent voerde trainer Van Haezebrouck noodgedwongen één wissel door: Van der Bruggen mocht starten in plaats van de geblesseerde Dejaegere.

Vorige week miste AA Gent een resem kansen tegen Racing Genk, maar Achter de Kazerne hadden de Buffalo’s het geluk vanavond voor één keer aan hun zijde. KV Mechelen was in de eerste helft veruit de beste en vooral de gevaarlijkste ploeg. Zowel Claes en Hanni mochten met de bal aan de voet alleen op Matz Sels af, maar besloot knullig op de doelman. Een vreemde hoekschop van Kosanovic viel op de dwarsligger. Bovendien kwam AA Gent bijzonder goed weg toen Christophe Lepoint slechts een gele kaart kreeg toen hij na zestien minuten een doorgebroken Matthys aan de arm trok. De Oost-Vlamingen stelden daar voor de pauze slechts één grote kans tegenover: Depoitre besloot van dichtbij op Biebauw.

AA Gent herstelde het evenwicht in de tweede helft en slaagde er via Neto en Depoitre in om enkele kleine mogelijkheden af te dwingen. Toch waren de grootste doelkansen andermaal voor KV Mechelen. Hanni kreeg vrije doorgang en stuitte opnieuw op Sels. De Gent-keeper ranselde tien minuten voor het einde nog een goede vrije trap van Matthys uit zijn bovenhoek. De thuisploeg kreeg over de hele wedstrijd een achttal uitstekende kansen, maar scoren lukte niet. Het is al de vierde competitiewedstrijd op een rij dat Mechelen geen doelpunt kan maken. De laatste competitiegoal dateert van 8 november, toen Hanni raak trof tegen Cercle Brugge (1-1).

Beide teams schieten met de puntendeling niet veel op. AA Gent laat de kans liggen om voorlopig over KV Kortrijk en Anderlecht naar de tweede plaats te springen en blijft achter met een ontgoochelende 2 op 9. KV Mechelen komt naast Westerlo op een gedeelde dertiende plaats.

Opmerkelijk: Het winterweer eiste duidelijk zijn tol in Mechelen. De grasmat Achter de Kazerne lag er in de middenstrook bijzonder slecht bij.

Hoogtepunten:

09’ Hanni stuurt met een prachtige steekpass Claes diep. Hij kan alleen op Sels afgaan maar de goalie heeft een goede save in huis. Goede kans KV Mechelen.

10’ Kosanovic mag een hoekschop nemen. Zijn corner heeft een onwaarschijnlijke curve en belandt op de lat. Bijna was Sels geklopt.

16’ Matthys sprint naar een verre bal. Net voor de backlijn trekt Lepoint aan zijn arm. Hij krijgt een terechte gele kaart. Het had zelfs rood kunnen zijn. Domme fout van Lepoint.

17’ Gent voetbalt een eerste mooie kans ineen. Lepoint legt breed op Depoitre maar Biebauw redt diens deviatie.

18’ In de daaropvolgende counter kan Hanni alleen op Sels af. Na een lange sprint is de kracht echter even op en hij besluit met een slap balletje op de doelman. Mechelen laat de kansen liggen.

52’ Een voorzet van op rechts wordt weggewerkt door de thuisdefensie. De bal komt bij Neto, die vrij kan uithalen. Zijn schot gaat een metertje naast. Gent komt nu toch opzetten.

65’ Een weggewerkte bal valt perfect voor de voeten van Hanni, die op doel af kan. Hij komt alleen voor Sels maar de doelman heeft wederom een goede save in huis. De rebound van Hanni gaat over

80’ Nielsen begaat een overtreding op Cordaro. Matthys zet zich achter de bal. Zijn vrije trap is heel goed maar Sels ranselt de bal uit de bovenhoek.

85’ Obradovic gaat de linkerflank af en kan tot ieders verbazing nog voorzetten. De bal komt uitstekend voor de inlopende Cordaro maar die trapt onbegrijpelijk naast.