Federaal parket in beroep tegen vrijlating motorbendeleden

Print
Federaal parket in beroep tegen vrijlating motorbendeleden

Foto: archief

Borgloon -

Drie leden van de rivaliserende motorbendes Outlaws en Hells Angels zijn vrijdag voor de raadkamer in Tongeren verschenen. De raadkamer besliste twee verdachten onder voorwaarden in vrijheid te stellen. De president van de Hells Angels Limburg, Fabrizio M. (Muto), werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar het federale parket tekende beroep aan tegen die beslissing.

De drie verdachten blijven dus in de cel, totdat de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) zich binnen de twee weken over hun aanhouding buigt. De aanhoudingen kaderen in het onderzoek naar bendevorming, vernielingen en poging tot doodslag dat geopend werd na de schietpartij tussen de motorbendes MC Outlaws en MC Hells Angels in mei 2014 in Borgloon. Toen werd een lid van de Hells Angels in de schouder geraakt.

Dinsdag werd een zestal huiszoekingen uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie Limburg, de politiezone Borgloon, het CIK Limburg en speciale eenheden van de federale politie. Dat gebeurde in Tongeren, Kortessem, Hechtel-Eksel, Genk en Sint-Truiden. In het clublokaal van de MC Hells Angels in Genk werd een professionele installatie aangetroffen om rode mazout te ontkleuren. Daarom startte het parket Limburg, afdeling Tongeren, een afzonderlijk dossier op voor criminele organisatie en accijnsfraude.

Eind november werden in het onderzoek al verschillende huiszoekingen verricht. Toen werden al vier verdachten aangehouden. De arrestaties van dinsdag brengen het totaal aantal aanhoudingen op zeven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio