UEFA straft Kroatië en Italië na incidenten

Print
UEFA straft Kroatië en Italië na incidenten

Foto: BELGAIMAGE

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft de voetbalfederaties van Kroatië en Italië boetes opgelegd van respectievelijk 80.000 euro en 13.000 euro. Bovendien moet Kroatië bij de volgende thuiswedstrijd een deel van zijn tribunes sluiten. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend.

Tijdens de EK-kwalificatiematch, die op 16 november plaatsvond in Milaan, lieten de Kroatische fans zich in negatieve zin opmerken met onder meer racistische gezangen. Daarnaast gooiden de fans van beide landen vuurpijlen op het veld en kwam het in en buiten het stadion tot rellen met de politie. Zeventien Kroatische fans werden opgepakt en de wedstrijd moest ook tien minuten worden stilgelegd.

‘Wat we vooraf vreesden, is jammer genoeg ook gebeurd’, aldus de Kroatische bondsvoorzitter Damir Vrbanovic. ‘Het Kroatische voetbal moet nog maar eens opdraaien voor de daden van de hooligans. De UEFA noemde het een laatste waarschuwing en gaf aan dat er zwaardere sancties zullen volgen als er zich in de toekomst nog gelijkaardige feiten voordoen.’