Femma Neerpelt Boseind breidt voor het goede doel

Print

Boseind

Neerpelt - We zijn in de maand december beland en de winter klopt op de deur. De dagen korten zichtbaar snel en de feestdagen Kerstmis en Nieuwjaar wachten al ongeduldig in de straten en de winkels. Kerstmis is één van de gezelligste familiefeesten van het jaar. Het is gezellig maar ook zinvol want we vieren dat de Christus is geboren. En Hij is geboren als een kleine hulpeloze baby in Bethlehem.

Op het Startfeest van Femma Neerpelt Boseind in september 2014 werd door een kernlid het idee gelanceerd om breiwerkjes te maken voor een tehuis met weeskinderen in Roemenië. De breiwerkjes zouden vooral bestemd zijn voor baby’s en kleine kinderen. Onmiddellijk waren een tiental dames bereid om te komen breien. Ze kwamen elke maandagavond samen in De Kentings. Die gezellige brei-avonden werkten zeer aanstekelijk want ook enkele niet-leden wilden meedoen. De dames kochten het breigaren of ze kregen het. En wat werd er gebreid? Sjaals, mutsen, handschoentjes, dekentjes, sokjes, vestjes, een leuk gebreide rammelaar,… in alle maten en in alle kleuren.

Op maandag 8 december was de laatste brei-avond. Ieder bracht haar breiwerkjes mee. En het resultaat mocht gezien worden, want met een warm hart vol moederliefde hebben onze breidames deze breiwerkjes gemaakt als cadeautjes voor die kleine hulpeloze kinderen. De kleintjes in Roemenië zullen het wel lekker warm en zacht vinden. Binnenkort worden de breiwerkjes opgehaald zodat ze eind deze maand kunnen vertrekken richting Roemenië. En zo komt de Kerstmis naar die kleine weeskinderen en baby’s in Roemenië.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio