© BELGA

AG2R verwacht veel van Bakelants en Vansummeren

Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) start het nieuwe seizoen in de Ronde van de Dubai, die van 4 tot 7 februari verreden wordt. Ook Johan Van Summeren is er van de partij. Na een korte periode in het Midden-Oosten trekt Bakelants daarna naar de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol.

vml

AG2R La Mondiale telt volgend seizoen 29 renners. De ploeg verblijft sinds 8 december op trainingskamp in het Spaanse Oliva om het nieuwe seizoen voor te bereiden. De Franse WorldTour-ploeg kent weinig verschuivingen. Enkel twee Belgen, Johan Vansummeren en Jan Bakelants, en twee jonge Franse renners, Quentin Jauregi en Pierre-Roger Latour, kwamen de rangen versterken.

Kopmannen zijn Romain Bardet, zesde in de Tour 2014, Carlos Betancur en Jean-Christophe Péraud, die dit jaar tweede werd in de Ronde van Frankrijk.

‘Er zijn weinig veranderingen in het team’, zegt manager Vincent Lavenu. ‘We zijn erin geslaagd om onze kopmannen te houden en de contracten te verlengen van de renners die hard gewerkt hebben. Met de komst van Johan Vansummeren, winnaar van Parijs-Roubaix in 2011, hebben we meer slagkracht in de klassiekers. Jan Bakelants is een aanvaller met het potentieel om mooie wedstrijden aan zijn palmares toe te voegen. Ons team kiest er bewust voor om geen sprinters aan te trekken en te mikken op rittenkoersen en bergetappes.’