Anderlecht moet stadion gedeeltelijk sluiten bij volgende Europese thuismatch

Print
Anderlecht moet stadion gedeeltelijk sluiten bij volgende Europese thuismatch

Foto: BELGA

Anderlecht moet in zijn volgende Europese thuismatch een gedeelte van zijn stadion gesloten houden. Verder krijgt paars-wit ook een boete van 17.000 euro naar aanleiding van incidenten tijdens de Champions League-wedstrijd van eind november tegen Galatasaray (2-0 zege voor Anderlecht). Dat maakte de Europese Voetbalbond (UEFA) vrijdag bekend.

Anderlecht krijgt deze sancties nadat in de bewuste wedstrijd verschillende voorwerpen op het veld werden gegooid. Zo kreeg de extra ref, die opgesteld staat aan het strafschopgebied, een projectiel in zijn nek vanuit een Anderlecht-vak. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Verder wordt de Belgische kampioen een ‘gebrekkige organisatie’ verweten.

Het stadiongedeelte dat niet toegankelijk zal zijn in de volgende Europese thuismatch is de sectie N3, die zich achter één van de doelen bevindt.

Anderlecht eindigde in Champions League-poule D op de derde plaats. Daarmee plaatste het zich voor de 16e finales van de Europa League. Die worden op 19 en 26 februari 2015 gespeeld, de loting wordt maandag in Nyon gehouden. De Brusselaars zijn geen reekshoofd.