Steenkoolcentrale E.ON Langerlo blijft komende dagen stilliggen

Print
Steenkoolcentrale E.ON Langerlo blijft komende dagen stilliggen

Foto: BELGA

Genk -

De steenkoolcentrale van E.ON in Langerlo blijft zeker tot en met maandag stilliggen. Vakbonden en directie overlegden vrijdag de hele dag, “maar er werd geen fundamentele vooruitgang geboekt”, zegt Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden. Er is nog geen datum voor nieuw overleg.

Een woordvoerder van E.ON zei dat er “in alle sereniteit wat toenadering was” tijdens het overleg, maar dat is niet helemaal de mening van de vakbonden. “Er is tijdens het overleg geen fundamentele vooruitgang geboekt”, aldus Van Wijngaerden.

De centrale blijft dan ook stilliggen. Er zou volgende week opnieuw gepraat worden, maar een datum is er nog niet. Maandag is, met de nationale staking, geen optie.

Het personeel van de steenkoolcentrale in Langerlo ging woensdag in staking. De centrale van 500 MW werd stilgelegd. Het personeel is ongerust over de toekomst en vreest in 2016 op straat te staan. De directie heeft er alle vertrouwen in dat er een overnemer zal komen voor het project waarbij de steenkoolcentrale wordt omgevormd tot een biomassacentrale.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio