Heraanleg gewestweg Bilzen-Hoeselt start in voorjaar 2015

Print
Heraanleg gewestweg Bilzen-Hoeselt start in voorjaar 2015

Foto: FrPe

Hoeselt / Bilzen -

In de lente van 2015 start de heraanleg van de gewestweg tussen Bilzen en Hoeselt. Eindelijk, want het dossier sleept al aan van in 2008. Op zo’n 1,2 kilometer komen er vier rotondes, met onder de Alden Biesensingel een fietstunnel. “In het voorjaar leggen we de nutsleidingen aan, in de zomer starten we met de bouw van de rotondes.”

De heraanleg van de gewestweg N730 tussen Bilzen en Hoeselt werd voor het eerst aangekondigd in 2008. De bouw van in totaal vier rotondes, waarvan twee aan de op- en afrittencomplexen met de E313, zou starten in 2010. Maar vier jaar later in 2014 is van enige rotondes nog geen sprake.

Beginnen volgend jaar beginnen de werken nu eindelijk. “In de lente worden op het stuk van Bilzen nieuwe nutsleidingen aangebracht”, bevestigt Jo Lieben van Agentschap Wegen en Verkeer Limburg (AWV). “In de zomer beginnen we dan met de bouw van de eerste rotonde, op de kruising van de Tongersestraat en de oprit naar de Alden Biesensingel.”

Vertraging

Eind vorig jaar werden de renovatiewerken aan de gewestweg op Hoeselts grondgebied op vraag van het gemeentebestuur aangepast. Aan het kruispunt met de Gansteren- en Droogbroekstraat wordt op hun vraag een vierde rotonde gebouwd. Maar de onteigeningen die daarvoor nodig zijn, zijn nog niet afgerond. Het Bilzense dossier - met de bouw van twee rotondes aan de E313 en één aan de hamburgerrerstaurants - liep eerder vertraging op door aanslepende onteigeningen.

Lees vandaag meer over de heraanleg van de gewestweg in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio