Vijf mensen staan terecht voor cokehandel vanuit massagesalon

Print
Hasselt / Houthalen-Helchteren / Neerpelt -

Vier mannen en een vrouw moesten zich vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor het dealen van cocaïne vanuit een massagesalon in Hasselt. Aanvankelijk werd beweerd dat de twee uitbaters de meisjes, die met de klanten kamerden, onder druk hadden gezet om cocaïne te gebruiken, maar dat kon niet echt worden hardgemaakt. Voor de 36-jarige uitbaatster en een 51-jarige Hasselaar die mee de bar runde, vorderde de procureur een celstraf van 8 maanden met uitstel.

Twee cocaïneleveranciers uit Meulenberg bij Houthalen riskeren 15 en 12 maanden cel, terwijl nog eens 12 maanden cel gevorderd werd voor een cokeleverancier uit Neerpelt. De openbare aanklager vroeg tot slot de verbeurdverklaring van twee wagens, een motorfiets en een vermogensvoordeel van 71.500 euro voor de 47-jarige dealer uit Meulenberg en zijn 37-jarige leverancier uit Neerpelt.

Tussen december 2012 en medio mei 2013 was het vijftal actief. Bij politie Hazodi was er midden mei 2013 informatie binnengelopen over de cokehandel in het massagesalon. De uitbaters bleken zware gebruikers. De barmeisjes en ook sommige klanten gebruikten. Om die goede klanten niet te verliezen, zorgden de uitbaters voor de nodige cocaïne, waarvoor de mannen uit Meulenberg ingeschakeld werden. De 47-jarige man uit Meulenberg haalde per maand honderd bolletjes coke bij de man in Neerpelt.

De verdediging hekelde vooral de manier waarop de politiezone Hazodi aan de zeer concrete informatie was geraakt in het aanvankelijk proces-verbaal. Op basis daarvan werd immers een onderzoek opgestart. De verdediging beweerde dat de feiten uiteindelijk genuanceerder waren dan hetgeen in dat pv stond.

Vonnis volgt op 16 januari.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio