Hardnekkige heroïnedealer moet 2 jaar de cel in

Print
Landen -

De 31-jarige Micha B. uit Landen is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor het dealen van heroïne veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar en 6.000 euro boete. Zijn 28-jarige partner kreeg 12 maanden cel en 6.000 euro boete met volledig uitstel. Het koppel liep op 30 september 2014 in Lanaken tegen de lamp bij een controle tegen het drugstoerisme vanuit Maastricht.

Ze zaten in een wagen, die de politie aan de kant zette. Micha B. had 31 bolletjes, of in totaal 110 gram, heroïne op zak. In de gsm van de vrouw vond de politie veel druggerelateerde berichten. Micha B. bekende dat hij zich al een zestal keer in Maastricht was gaan bevoorraden om de heroïne te verkopen. Zijn partner hield de bestellingen bij en leverde aan klanten. Micha B. had thuis ook een negental cannabisplanten staan. Als hobbykweker rookte hij wiet om te kunnen slapen. Volgens het gerecht was hij zestien dagen bezig met dealen. Naar eigen zeggen haalde hij telkens 100 gram in Maastricht.

“Er zijn periodes dat ik gebruik en er zijn periodes dat ik van de heroïne af kan blijven, maar als ik mij verveel, dreig ik te hervallen. Ik wens liever geen residentiële opname in een instelling, maar zo snel mogelijk een opleiding als kok te starten’‘, zei de man. De rechtbank zag dat hij in het verleden al meermaals kansen had gekregen met een uitstel voor zijn straf. Daarom vond de rechtbank nu een effectieve bestraffing aangewezen. Zijn vriendin moet enkele voorwaarden naleven om van het uitstel te genieten. Een bedrag van 1.600 euro is verbeurdverklaard.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio