Cannabishandelaars krijgen 94 maanden cel

Print
Cannabishandelaars krijgen 94 maanden cel

Foto: AFP

Zonhoven / Alken -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een achtkoppige cannabisbende veroordeeld tot in totaal 145 maanden cel, waarvan 94 maanden effectief, voor een cannabistrafiek vanuit Nederland over België naar Frankrijk. De acht mannen stonden terecht voor het verhandelen van 30 kilogram cannabis tussen oktober 2012 en eind februari 2013. De verdovende middelen, die uit een woonwagenkamp in het Nederlandse Breda kwamen, waren bestemd voor Franse Algerijnen.

De zaak ging aan het rollen nadat een Algerijn uit Elsene en een beklaagde, die vrijdag verstek liet gaan, midden oktober 2012 in Kortrijk onderschept werden met een grote som geld en 50 gram coke. De speurders begonnen vervolgens in Limburg een grootschalig onderzoek met telefoontaps.

Een man uit het Nederlands-Limburgse Berg en Terblijt bracht blijkbaar de verschillende partijen met elkaar in contact. Als autohandelaar had hij connecties met woonwagenbewoners in Breda, vanwaar de cannabis kwam. Een 35-jarige man uit Zonhoven, die pas uit de gevangenis vrijgelaten was en in slechte financiële papieren zat, was in Hasselt benaderd door een Algerijn met de vraag of hij cannabis kon regelen. De Zonhovenaar, die 24 maanden cel kreeg, kende op zijn beurt de man uit Berg en Terblijt.

De 31-jarige Brahim A. uit Alken, die met 30 maanden cel de zwaarste straf kreeg, hield zich ook bezig met handel in cocaïne. In het onderzoek zijn onder meer partijen cannabis gevonden in een wasmachine en in een afvalcontainer van een taxibedrijf. Er werd immers ook aan taxiklanten gedeald. De rechtbank legde voor in totaal 33.000 euro aan boetes op, waarvan 9.000 euro met uitstel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio