Vier maanden cel voor 47-jarige man die ramen ingooit met straatstenen en riooldeksel

Print
As -

Een 47-jarige man uit As is vrijdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden omdat hij verschillende ramen en afsluitingen vernielde in As en Genk. Bovenop deze gevangenisstraf kreeg de man vrijdag ook nog een gevangenisstraf van zeven maanden voor het afpersen van 10 euro van een minderjarige en het opdringen van een zakje cannabis.

Op 10 december 2012 stellen de bewoners van twee huizen in de Lijsterbesstraat in As vast dat verschillende ramen, een kaderraam van een badkamervenster en een vliegenraam zijn vernield. De politie wordt erbij geroepen en die treft Driss B. ter plekke aan met een hamerachtig voorwerp in zijn hand. Hij geeft een gedeelte van de beschadigingen die hij met behulp van een spade en enkele straatstenen heeft aangebracht toe.

Vier maanden later wordt Kristof S. door lawaai in de Hoogstraat in Genk gewekt. Wanneer hij door zijn raam kijkt, ziet hij een man de Hoogstraat overlopen. ‘s Morgens merkt hij dat het riooldeksel voor zijn deur weg is en de venster van de woning van zijn buurman is ingeslagen. Het riooldeksel werd voor de deur van de woning van de buurman teruggevonden. De man herkent B. tijdens een fotoconfrontatie.

Voor de vernielingen aan de huizen in As en Genk werd Driss B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 600 euro. Ook moet hij de veroorzaakte schade vergoeden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio