Achttien maanden cel geëist voor dieven die tegen 180 km/u op politie inrijden

Print
Achttien maanden cel geëist voor dieven die tegen 180 km/u op politie inrijden

Foto: © Geert De Rycke

Dilsen-Stokkem -

Twee Nederlanders die vorig jaar in Dilsen een aanhangwagen probeerden te stelen en daarbij betrapt werden, moeten mogelijk achttien maanden de cel in omdat ze tegen hoge snelheid op de vlucht sloegen en daarbij bijna op enkele agenten van de politiezone Maasland inreden. De advocaat van de politie-inspecteur die op het laatste nippertje kon wegspringen, stond erop dat zijn client zijn verhaal in de rechtszaal bracht.

De avond van 28 juli 2013 werden B.R. uit Heerlen en E.B. uit Beek op heterdaad betrapt toen ze een aanhangwagen op de Burgemeester Henrylaan in Dilsen probeerden te stelen. De wagen van de dieven werd later die avond in Maaseik opgemerkt. Toen een politieploeg de wagen wilde stoppen, reden ze met hoge snelheid richting Nederland.

In de rechtszaal vertelde inspecteur P. G. hoe hij en zijn collega zich in hun dienstvoertuig dwars over de weg zetten. “Ik had maar even tijd om een spijkermat klaar te leggen toen ik de auto met hoge snelheid zag naderen. Op een paar seconden tijd waren ze bij mij. Ik stond toen op de middenberm maar moest nog op het volgende rijvak springen om hen te ontwijken.”

De wilde achtervolging, waarbij snelheden tot 180 km per uur werden gehaald, eindigde aan een benzinestation in het Nederlandse Roosteren. De twee Nederlanders probeerden nog te voet te vluchten maar konden door een politieploeg overmeesterd worden.

Tegen de twee, die verstek gaven, vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van achttien maanden en een boete van 1.200 euro.

 

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio