Drie jaar cel voor steekpartij in bankkantoor

Print
Genk -

De correctionele rechtbank heeft Murat K. veroordeeld tot drie jaar cel waarvan de helft met uitstel voor een steekpartij in een bankkantoor in Genk in 2011. De rechtbank heeft de onmiddellijke aanhouding gevorderd van de 25-jarige Genkenaar

De beide mannen kregen in november 2011 ruzie over de terugbetaling van een geleend bedrag van 3.000 euro. Murat overhandigde slechts 2.600 euro omdat Eren G. hem nog 400 euro schuldig was. Eren G. ontkende zijn schuld en uit onvrede met de betaling van 2.600 euro gaf hij Murat K. een kopstoot.

Op een bepaald ogenblik nam Eren G. Murat K. in een wurggreep. Om daar uit te ontsnappen stak Murat Eren met een keukenmes dat hij van thuis had meegenomen. Eren kreeg acht messteken in zijn zijde, borst- en nekstreek en in zijn hand. Murat bracht Eren daarna zelf naar het ziekenhuis.

Volgens het openbaar ministerie is het duidelijk dat Murat K. gepoogd heeft om Eren te doden, iets wat Murat tijdens de zitting betwistte. De rechtbank verwierp de zelfverdedigingsthese en veroordeelde Murat tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan de helft met uitstel. Naast een boete van 600 euro moet hij ook nog een schadevergoeding van 14.645 euro betalen plus intresten aan Eren. Omdat het openbaar ministerie vreesde dat Murat K. op de vlucht zou slaan, werd er ingegaan op de vraag tot de onmiddellijke aanhouding.

 

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio