TV-junkie Kelly Vanelderen veroordeeld tot 27 maanden effectief

Print
TV-junkie Kelly Vanelderen veroordeeld tot 27 maanden effectief
Sint-Truiden -

De 31-jarige tv-junkie Kelly Vanelderen uit Sint-Truiden, bekend van Alloo in de vrouwengevangenis, is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 27 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor haar rol in een heroïnehandel. Naast deze veroordeling besliste de rechtbank een probatie-uitstel te herroepen, waardoor ze nog eens 18 maanden cel erbij mag tellen. De 43-jarige Francis L., haar partner met wie ze in de gevangenis gehuwd is, kreeg ook 27 maanden. De zwaarste straf was weggelegd voor twintiger Fouad A. uit Rotterdam. Hij kreeg 4 jaar cel.

Van Fouad A. werd een vermogensvoordeel van 100.000 euro verbeurd verklaard. Het drietal runde een goeddraaiende drugshandel in Sint-Truiden.

Fouad A. had de bijnaam “Escobar”. Hij gaf de opdrachten aan de runners Kelly en Francis, die de klanten bevoorraadden. In ruil kregen Kelly en haar man drugs en geld. Kelly en haar parter verbleven in een appartement op de Vissegatstraat in Sint-Truiden bij een vierde beklaagde, een vrouw die bij verstek tot een celstraf van 24 maanden veroordeeld werd.

“Escobar” uit Rotterdam bracht de heroïne en cocaïne vanuit Nederland naar Sint-Truiden. Aan het appartement zag de politie van Sint-Truiden bij een observatie tientallen personen die gekend zijn voor drugsfeiten.

Fouad A. uit Rotterdam had eigenlijk de plaats ingenomen van een andere drugskoerier, die eerder in Sint-Truiden opgepakt was. Hij kreeg naar eigen zeggen de opdrachten van iemand anders in Rotterdam. De rechtbank vond dat niet ongeloofwaardig, maar stelde dat Fouad in Sint-Truiden wel de spilfiguur was. Toen Fouad door de politie de voorbije zomer werd klemgereden, lag in het voertuig 125 gram heroïne.

(belga/mige)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio