Afval later opgehaald door staking

Print
Afval later opgehaald door staking

Foto: PP

In heel wat Limburgse gemeenten is er maandag door de nationale staking opnieuw geen afvalophaling. Limburg.net kon echter een overeenkomst bereiken met alle onderaannemers en vakbonden zodat inwoners hun afval in de loop van de week op straat kunnen zetten.

De nationale staking van maandag zal opnieuw invloed hebben op de afvalophaling in Limburg. “Het gaat om dezelfde gemeenten en inwoners die ook de dupe waren van de provinciale staking vorige maand”, reageert Kris Somers, communicatieverantwoordelijke van de afvalintercommunale Limburg.net. Het leidde toen nog tot protest waarbij vele inwoners weigerden hun afval terug binnen te halen.

Maar in tegenstelling tot de vorige keer zal het afval deze keer niet blijven staan. “De vorige keer konden we geen akkoord bereiken met alle betrokken partijen. Dat leidde tot problemen en misnoegde reacties van inwoners en gemeentebesturen. Sinds de provinciale staking hebben we meerdere gesprekken gevoerd met de ophaalfirma’s en vakbonden en dat leidde ook tot een akkoord.”

Lees meer over de afvalophaling vandaag in uw krant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio