Interieur

Tips voor kerstsfeer in een kleine ruimte

Print
Woon je klein en heb je eigenlijk geen plaats om een imposante dennenboom te plaatsen? Dankzij deze praktische en budgetvriendelijke tips haal je de kerstsfeer toch naar binnen.

Gebruik de vensterbanken
Geef je vensterbanken en ramen dan een sfeervolle make-over. Onze tips: leg lichtjes op de vensterbank en plaats er enkele kaarsen (al dan niet met echte vlam) tussen. Leuke kerstballen en andere ornamenten kan je met een duimspijker in het raamkozijn prikken. Geen houden ramen, gebruik dan plakband. Let wel: hou het sober. Je wil ook nog door je raam kunnen kijken.

Ga groots aan de voordeur
Als je binnen weinig plaats hebt, dan straalt je huis voor voorbijgangers toch die statigheid uit als je de voordeur royaal versierd. Ook hier hoef je niet te overdrijven, maar een gigantische krans is een eyecatcher die de aandacht afleidt van je compacte huis.

Focus op kerstgeuren
Een kanneelkaars of stokjes met dennengeur geven de ruimte meteen de juiste, feestelijke feel. Tip: steek enkele geurkaarsjes aan op de salontafel en leg er enkele takjes van een dennenboom, dennenappels en kerstballen naast.

Kies voor een creatieve kerstboom
Als je een beetje handig bent, dan kan je zelf een kerstboom in elkaar knutselen. Zo kan je een boom tekenen op je muur. Plaatsbesparend, goedkoop en origineel. Of wat denk je van een muursticker in de vorm van een kerstboom. Mag het allemaal iets natuurlijker, dan kan je met twijgjes aan de slag.

1. Verzamel takjes van verschillende groottes
2. Maak een driehoek: het langste twijgje komt onderaan te liggen, het kortste bovenaan
3. Bevestig de takjes aan elkaar met houtlijm
4. Knip een stervorm uit papier en gebruik deze als piek

Gebruik het plafond
Met enkele fijne nageltjes en kerstlichtjes kan je het plafond sfeervol verlichten. Een lichtspektakel boven je hoofd oogt niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat je op de grond al je ruimte kan behouden.

Zet een kleine boom op een verhoog
Ontzeg jezelf geen kerstboom: je kan perfect een klein exemplaar kopen om op een stoel of bijzettafeltje te plaatsen. De boom lijkt zo groter en je kan de ruimte onder de tafel of stoel blijven gebruiken. Om spullen op te bergen, bijvoorbeeld.

Kussen met rendier - 20,99 euro, kussen met tekst - 39,99 euro. Beiden bij bol.com

Fleur de zetel op
Veel ruimte of niet: een sofa heb je sowieso en die kan je ‘versieren’ met feestelijke kussens. Denk aan exemplaren met glitter, een print van een rendier of met eindejaarswensen.
 

Niet te missen