Thibaut Courtois niet in doel voor Chelsea

Print
Thibaut Courtois niet in doel voor Chelsea

Foto: JEFFREY GAENS

De Engelse competitieleider Chelsea zal het zaterdag in zijn competitieduel op de zestiende speeldag in de Engelse Premier League tegen Hull City zonder doelman Thibaut Courtois moeten doen. Dat heeft coach José Morinho vrijdag laten weten. De Rode Duivel kampt met een kleine spierblessure.

‘Courtois had een klein spierprobleempje op training en is niet beschikbaar voor de partij van morgen’, aldus de Portugees. Die had Courtois ook al rust gegund voor de Champions League-partij van de Londenaars van woensdag tegen Sporting. In de thuiswedstrijd tegen Hull zal Courtois opnieuw vervangen worden door Petr Cech. ‘We hebben altijd al vertrouwen in Petr gehad, ook wanneer Courtois speelde. We weten wat we in handen hebben, Petr heeft niets te bewijzen’, klonk het.

Het sluitstuk van de Rode Duivels en de Blues is zondag overigens een van de drie genomineerden voor de trofee van Sportman van het Jaar. Hij krijgt concurrentie van tennisser David Goffin en schaatser Bart Swings. Zondagavond wordt de laureaat bekendgemaakt tijdens het Sportgala in De Panne.