Vlucht San Francisco - Sydney wordt ware helletocht voor 300 passagiers

Print

Ruim 300 passagiers aan boord van een vlucht van United Airlines hebben vrijdag urenlang vastgezeten op de luchthaven van de Australische hoofdstad Canberra.

Het toestel van United Airlines was vertrokken in San Francisco en moest landen in Sydney. Op de voorziene landingsbaan bleek echter puin te liggen en daarom werd het vliegtuig afgeleid naar de luchthaven van Canberra. Omdat in Canberra geen douane- of paspoortcontrole voorzien is, moesten de ruim 300 passagiers gewoon op het vliegtuig blijven zitten.

Tot overmaat van ramp waren ook de werktijden van de bemanning van het vliegtuig overschreden. United moest dus nieuwe piloten naar Canberra brengen om het gestrande toestel weer naar Sydney te vliegen.

Urenlang wachten op tarmac

Na vier uur wachten in het vliegtuig mochten de passagiers uiteindelijk toch op het tarmac in Canberra. Daar werden ze binnen een afgesloten militair gedeelte gehouden. De reizigers waren intussen al meer dan 30 uur onderweg. Pas zeven uur na de landing in Canberra kon het vliegtuig opnieuw vertrekken naar Sydney.

Heel wat passagiers lieten op Twitter hun frustraties de vrije loop, vooral over het gebrek aan communicatie door United. Voor de luchtvaartmaatschappij was het een bijzonder moeilijke dag. Door het puin op de landingsbaan in Sydney moest ook een andere vlucht van United uit Los Angeles omgeleid worden naar Brisbane. Twee vluchten uit Sydney werden dan weer helemaal geannuleerd.