Beauty

Futuristische make-up bij Dior

Print
Futuristische make-up bij Dior

Foto: REUTERS

Donderdagavond stelde Raf Simons zijn pre-fallcollectie van Dior voor in het Japanse Tokio. Simons ontwierp de kledij naar eigen zeggen met echte vrouwen in het achterhoofd en make-upartiest Peter Philips gaf de draagbare looks een futuristisch kantje mee. De ogen van de modellen leken op grafische kunstwerkjes.

Peter Philips kleefde rechthoekige oogstickers uit satijn op het ooglid en net onder het oog om de irissen van de modellen optisch te vergroten. Het resultaat voor wie de vrouwen vanop een afstand zag defileren? Hun ogen waren niets meer dan twee zwarte stippen in het gelaat waardoor de dames op futuristische poppen leken.

Het is niet de eerste keer dat de make-upartiest stickers introduceert als oogmake-up. Tijdens de modeshow van Fendi in september kleefde hij schmink in babyblauw op de oogleden van Cara Delevingne en haar collega’s. Design consultant Karl Lagerfeld wou dat het blauw van de Fendi-collectie terugkwam in de make-up, maar de exacte kleur oogschaduw was moeilijk te vinden. Philips verhielp dat probleem door de kledingstoffen te verknippen tot fijne reepjes om op de oogleden te bevestigen. In 2012 kleefde hij dan weer het Chanel-logo op de jukbeenderen van de modellen die de cruisecollectie presenteerden.


Links: Fendi, Rechts: Chanel

Niet te missen