© Photonews

Tyra Banks aangeklaagd voor 'America’s Next Top Model'

Tyra Banks, de presentatrice van het programma 'America's Next Top Model', is aangeklaagd door een van de deelneemsters. Angelea Preston beweert dat ze de eigenlijke winnares was van de show van 2011, maar dat ze ten onrechte gediskwalificeerd werd omwille van haar verleden als escortgirl. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsagentschap 'The Associated Press'.

kvd

Volgens Angelea Preston zou zij in 2011 de winnares van de show geweest zijn, maar hebben ze haar gediskwalificeerd toen ze ontdekten dat ze in het verleden werkte als prostituee. Dat zou volgens haar niet terecht zijn, omdat ze deze job deed voordat ze aan ‘America’s Next Top Model’ begon en het dus niet ingaat tegen de regels van de show. Door de diskwalificatie liep ze niet alleen een contract met cosmeticamerk CoverGirl en een fotoshoot in het magazine Vogue Italia mis, maar ook het prijzengeld van 100.000 dollar.

De vrouw vraagt nu een schadevergoeding van drie miljoen dollar (2,4 miljoen euro). Ze claimt dat de Amerikaanse zender ‘The CW Television Network’ en Tyra Banks hun contract niet zijn nagekomen, maar ook dat ze haar ‘emotioneel leed hebben berokkend’. Verder beweert ze ook dat de deelneemsters tijdens het filmen van het programma nauwelijks pauze kregen om te bekomen en te eten.

The CW laat weten dat Preston geeft poot heeft om op te staan. ‘Zoals opgemerkt tijdens de uitzending van de finale van ‘America’s Next Top Model’ in 2011 kwam er na afloop van de productie bepaalde informatie naar boven over Angelea die tot haar diskwalificatie heeft geleid. We zijn er zeker van dat haar zaak geen zin heeft.’