Skireizen minder in trek bij Belgen

Print
Skireizen minder in trek bij Belgen

Er zijn tot nu toe, in vergelijking met vorig jaar, zo’n negen procent minder skireizen geboekt door Belgen. “Onze krokusvakantie valt in 2015 samen met onze buurlanden, waardoor een skireis een pak meer kost dan anders”, zo verklaart Gert Raes van touroperatorsfederatie ABTO vrijdag aan Het Belang van Limburg.

De vliegvakanties naar de zon doen het dan weer een pak beter, ten opzichte van andere jaren. “Nemen we alle vliegreizen samen, dan zien we een lichte stijging van 2,8 procent”, aldus Raes aan de krant. De sneeuw maakt dus plaats voor de zon, vermits het effect van de krokusvakantie enkel effect heeft op skireizen. “Reken maar op een prijsverschil van veertig tot vijftig procent in vergelijking met een jaar waarin wij als enige die week krokusvakantie hebben”, verklaart Hans Vanhaelemeesch van Jetair aan de krant. Vooral gezinnen met kinderen laten zich afschrikken door die prijstoenames.

Wat de vliegvakanties betreft, doen de Dominicaanse Republiek en Marokko het goed. Maar de Belg overwintert traditioneel graag in Spanje. De populairste bestemmingen zijn Tenerife, Gran Canaria, Costa Blanca en Costa Del Sol.

(belga)