Twintigers die cafébaas aanreden, betwisten moordpoging: ‘Een wonder dat ik nog leef’

Print
Twintigers die cafébaas aanreden, betwisten moordpoging: ‘Een wonder dat ik nog leef’

Foto: Karel Hemerijckx

Dilsen-Stokkem / Borgloon / Heers -

Twee twintigers uit Dilsen-Stokkem staan sinds donderdag terecht voor moordpoging omdat ze op 18 april 2011 Heersenaar Yves Rega aanreden op de parking van dancing MacQueen in Borgloon. Volgens hun advocaat konden ze het slachtoffer gewoon niet meer ontwijken. “Dat is zever”, zegt slachtoffer Yves Rega. “Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat ze me opzettelijk aanreden. Het is een wonder dat ik nog leef.” Door een defect konden de beelden echter niet getoond worden in de rechtszaal.

De feiten dateren van de nacht van 18 april 2011. De 22-jarige beklaagde wilde zijn verjaardag vieren samen met een 23-jarige vriend. Ze zakten af naar discotheek MacQueen in Borgloon. Daar kregen ze het aan de stok met een vriendin van slachtoffer Yves Rega. De discussie tussen de vrouw en de beklaagden verhitte, en de twintigers beslisten daarop naar buiten te gaan. De vrouw ging hen achterna, gevolgd door Rega.

Daar ontstond opnieuw een hevige ruzie. Niet veel later kreeg de vrouw op de parking een bierglas in het gezicht gegooid, waarvoor zij zich nu voor 4.272 euro burgerlijke partij stelt. De twee Dilsenaren stapten vervolgens in de auto en reden naar eigen zeggen meteen weg, om later terug te keren. Toen ze de parking terug wilden oprijden, kwam het slachtoffer op hen afgelopen en konden ze hem niet meer ontwijken, zo verklaarden ze gisteren op de zitting.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over de rechtszaak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio