‘Iedereen wist: hier moest je zijn voor seks’

Print
‘Iedereen wist: hier moest je zijn voor seks’

Onder de jongeren van Kolderbos was het een publiek geheim dat ze naar De Kastert konden gaan om er eens van bil te gaan bij de vrouw. Foto: CN

Genk -

In de gevangenis van Hasselt zit een 44-jarige vrouw uit Genk vast op verdenking van sek­sueel misbruik van jongens tussen de 12 en 18 jaar. Er zijn twee klachten ingediend, maar de vrouw zou veel meer slachtoffers gemaakt hebben. Sommige bronnen spreken van meer dan vijftig.

De vrouw wordt een seksverslaafde genoemd en het misbruik zou al jaren aan de gang zijn geweest. De minderjarigen waren afkomstig uit Genk en omliggende gemeenten. Onder de jongeren was het een publiek geheim dat ze naar De Kastert konden gaan om er eens van bil te gaan. “Iedereen wist dat”, zegt een van de jongeren uit Kolderbos. “Nee, ik ben zelf niet gegaan. Maar enkele van mijn vrienden wel. Daar werd zelfs over opgeschept. Het was bij wijze van spreken een nummertje trekken om er naartoe te gaan. Hoeveel jongens bij haar zijn geweest? Dat weet ik niet precies, maar ik schat toch enkele tientallen.”

Verkrachting

De vrouw bekent een aantal feiten, maar heeft het moeilijk met de juridische kwalificatie verkrachting omdat zij - in haar beleving - “de jongens niet tot seks heeft verplicht.” Volgens buurtbewoners was de vrouw zich er inderdaad niet van bewust dat ze de wet overtrad.

Bij seks met minderjarigen jonger dan 16 jaar geldt sowieso dat zij juridisch niet kunnen instemmen met seksuele betrekkingen. Als één van de betrokkenen 15 jaar of jonger is, veronderstelt de rechter altijd dwang, ook al heeft de minderjarige ingestemd. De Genkse riskeert een gevangenisstraf tussen de vijf en de tien jaar. “Ik gruwel van misbruik van minderjarigen”, reageert burgemeester Wim Dries. “Ik roep de slachtoffers op zich bij de politie te melden.”

De politie vraagt dat eventuele slachtoffers zich melden via het nummer 089 30 30 30.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over het misbruik in Kolderbos.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio