Nog vier jongeren testen positief op tbc

Print
Nog vier jongeren testen positief op tbc

Foto: Archief

Genk -

Nadat vorige week bekend is geraakt dat vijf jongeren in Genk een besmettelijke vorm van longtuberculose hebben opgelopen, zijn na 81 bijkomende tests opnieuw vier positieve resultaten naar boven gekomen.

In de komende dagen en weken zullen de resultaten bekendgemaakt worden van nog eens meer dan 300 tests. Die worden afgenomen bij mensen die betrokken waren bij een boksproject, waar ze allicht besmet zijn geraakt.

Omdat drie van de vijf jongeren die eerder positief hebben getest op longtuberculose hebben deelgenomen aan een jeugdkamp rond bokssport, krijgen alle vierhonderd deelnemers, betrokken vrijwilligers en medewerkers van de stadsdiensten meer uitleg tijdens infosessies. Ze worden ook onderworpen aan een huidtest die moet uitwijzen of ze besmet zijn. Van de eerste tests die maandag werden afgenomen, is inmiddels bekend dat er vier personen positief hebben getest. Het gaat om twee jongeren en twee medewerkers van de stadsdiensten. Zij worden doorgestuurd naar een longarts voor verder onderzoek. Enkel als daar geen longletsels blijken, dient er alleen een antibioticakuur van een halfjaar te worden gevolgd. Anders is opvolging in het ziekenhuis nodig.

Het stadsbestuur wijst erop dat mensen die besmet zijn niet noodzakelijk ziek worden of zelf besmettelijk zijn. In de komende dagen en weken zullen alle andere betrokken van het jeugdproject een screening ondergaan, zodat ook zij weten of ze een behandeling moeten krijgen.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over de tuberculosebesmettingen in Genk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio