Interieur

Dit zijn de meest gemaakte interieurfoutjes

Print
Dit zijn de meest gemaakte interieurfoutjes

Een zetel waarin je niet durft zitten of een eettafel die veel te groot is: dit zijn volgens de redacteurs van het woonmagazine Elle Decor de vaakst voorkomende missers bij het inrichten van de woonkamer.

Esthetiek boven functioneel

De zetel ziet er geweldig uit, maar je kan er niet in onderuit zakken. Idem voor de stoeltjes zonder leuning en de grote witte kussens die niet in de wasmachine mogen. Eigenlijk is het met meubels net zoals met schoenen: als ze niet lekker zitten, zijn ze zonde van het geld.

Het net iets te trendy stuk

Een tapijt met gele zonnen, een flamingo naast je zetel of een lamp in de vorm van een ananas doen het goed op gestileerde interieurfoto’s, maar zijn vaak net iets te opvallend om de toets ter tijdloosheid te doorstaan. Na één seizoen fungeren deze stukken als permanente ergernis of als cadeau voor iemand die je toch al niet zo leuk vond.

Het leven van je dromen

In deze categorie koop je meubels om te compenseren wat je mist in je leven: een tafel waar twaalf gasten aan kunnen terwijl je eigenlijk nooit tijd hebt om te koken of een overdreven grote boekenkast terwijl je ’s avonds nog net genoeg energie hebt voor een rondje zappen. Horen ook in die categorie: de twintig planten die je altijd vergeet water te geven en het esthetische fitnesstoestel dat als kapstok dient.

Het cliché-kunstwerk aan je muur

Hiertoe behoren alle imitaties van Van Gogh, elke poster van een nachtelijk New York en de Audrey Hepburn van Andy Warhol uit de Ikea.

Het georganiseerde meubel

Dit meubel is er eentje met minstens tien schuiven, dat aanvankelijk een strakke indeling heeft: rekeningen in de bovenste schuif, verjaardagskaarten in de middenste, tijdschiften in de onderste. Na iets meer dan een half jaar liggen alle schuiven vol rommel en kan je geen enkele rekening of verjaardagskaart meer terugvinden.

Niet te missen