© Ella Bormans

Amnestygroep Hasselt organiseert schrijfmarathon

Al enkele jaren houdt Amnesty International een schrijfmarathon. Verleden jaar werden wereldwijd meer dan 2 miljoen brieven geschreven. Dit jaar doet Amnesty Vlaanderen ook mee. Ze willen in Vlaanderen zo’n 20.000 handtekeningen verzamelen. Uiteraard wil de lokale groep van Hasselt hieraan meewerken en daarom was er op 6 december een schrijfmarathon. De marathon liep van 10 tot 18 uur.

Ella Bormans

Het hele event werd voorbereid door 3 studenten van de PXL afdeling media & tourism. Yannick Pirlotte, Dieter Aerts en Wouter Vanhaeren zorgden voor een geschikte locatie. Ze kregen toestemming van de vriendelijke uitbaatster van 'De Ware Vriendjes' in galerij De Ware Vrienden om bij haar de schrijfactie te laten doorgaan. Er was ook verkoop van soep en van de traditionele Amnestykaarsen.

Bovendien konden de bezoekers van de galerij genieten van een muzikaal optreden van achtereenvolgens Jos Tuts (Tutske), Antonio Nkosi Mees en het mannenkoor Het Volgend Punt. De passanten werden door deze gesmaakte optredens ‘verleid’ om de brieven voor Amnesty te ondertekenen.Ook burgemeester Hilde Claes en schepen Joost Venken kwamen meeschrijven!

In totaal werden op 6/12 maar liefst 1755 brieven ondertekend, wat een onwaarschijnlijk goed resultaat is. We willen daarom alle mensen die hebben meegewerkt en alle personen die hebben geschreven van harte bedanken.

Ook op de PXL zelf werden er al brieven geschreven; en de volgende dagen worden er nog door allerlei scholen en instanties geschreven. De schrijfmarathon van de Amnestygroep Hasselt zal dus een megaresultaat kennen.

We konden ons jubileumjaar van 30 jaar Amnesty International Hasselt niet beter beëindigen!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio