Eurocup: Oostende ronde verder

Print
Eurocup: Oostende ronde verder

Foto: Rudy DECLERCK

Landskampioen Oostende heeft zich woensdag op de negende en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Eurocup basketbal voor mannenteams verzekerd van een ticket voor de tweede ronde (Last 32).

Het haalde het bij het Franse ASVEL Lyon Villeurbanne, de club van voorzitter Tony Parker, met 70-78 (rust 34-38) en boekte zo al zijn vijfde zege in groep B.

De top vier van elke groep verzekert zich van een ticket voor de tweede ronde (acht groepen van vier), Oostende is voorlopig derde. In zijn laatste wedstrijd in groep B ontvangt de kustploeg op 17 december het Italiaanse Cantu.

Slechte zaak Charleroi
 
Spirou Charleroi deed in groep C een slechte zaak. De Henegouwers gingen in de eigen Spiroudôme met 62-75 cijfers onderuit tegen het Duitse EWE Baskets Oldenburg, bij rust stond het al 26-38 in het krijt.
 
Door deze nederlaag krijgen de kwalificatiekansen van Spirou wel een forse knauw. Charleroi leed woensdag al zijn zesde nederlaag en staat in het klassement op een met Oldenburg gedeelde laatste stek. De top vier mag naar de tweede ronde (Last 32).
 
Op de slotspeeldag, op woensdag 17 december, moet Charleroi op bezoek bij het Franse Nancy. Daar moet absoluut gewonnen worden, en dan nog heeft Spirou zijn lot niet meer in eigen handen.