City heeft Kompany niet nodig om zich te plaatsen tegen sterke Nainggolan

Print
City heeft Kompany niet nodig om zich te plaatsen tegen sterke Nainggolan

Foto: AFP

Manchester City heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League na een 0-2 overwinning bij AS Roma. Het had Vincent Kompany, die geblesseerd moest toekijken, daarvoor niet nodig. Bij de thuisploeg moest een sterke Radja Nainggolan machteloos aanzien hoe Samir Nasri de match besliste.

Manchester City begon in Rome al met een flinke optater. Rode Duivel Vincent Kompany, die nog op het nippertje fit leek te raken na een hamstringblessure en mee afgereisd was naar Italië, moest in laatste instantie forfait geven voor de match die zou beslissen welke van de twee teams doorstootte naar de volgende ronde in de Champions League.

Radja Nainggolan, afgelopen weekend nog op de bank ten voordele van Kevin Strootman, stond wèl in de basis bij tegenstander AS Roma. De Belg zou zich vanaf de eerste minuut laten opmerken met zijn grote actieradius, enkele geslaagde infiltraties en stevige duels.

Het was dan ook Roma dat in eigen huis scherp uit de startblokken schoot. Al na vijf minuten kreeg Holebas een dot van een kans, maar schuin voor doel wachtte hij veel te lang met afdrukken. Pas na twintig minuten werd City wakker, maar verder dan enkele halve en driekwart kansjes voor Edin Dzeko kwam het niet. Dan was de thuisploeg nog het dichtst bij een doelpunt, maar Gervinho vond Hart op zijn weg na een knappe dieptepass van Nainggolan.

Na rust brak Samir Nasri de match helemaal open met een geweldige knal. Vanop zo’n vijfentwintig meter jaste hij de bal snoeihard via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Meteen het sein voor Roma om voluit naar voren te trekken, maar een trap van Nainggolan werd door doelman Hart in hoekschop gewerkt. Even later stuitte een kopbal van verdediger Manolas op de paal.


Nasri scores against AS Roma! door proximus11

Vijf minuten voor tijd deed City de boeken helemaal dicht. Nasri legde in de zestien slim af voor de aanstormde Pablo Zabaleta, die de bal mooi in de verste hoek deponeerde. Een moegestreden Nainggolan kon met Roma geen vuist meer maken.

Doordat CSKA Moskou in de andere match in groep E met 2-0 onderuit ging bij groepswinnaar Bayern München, stoot Manchester City als tweede door naar de achtste finale van de Champions League. Het AS Roma van Radja Nainggolan finisht net als CSKA Moskou met vijf punten in de groep, maar mag op basis van de onderlinge resultaten wel nog naar de Europa League.

Herbeleef hier alle fases!

Belangrijkste fases:

5’ AS Roma laat de kans liggen om op voorsprong te komen. Holebas wordt vrijgespeeld alleen voor Hart. Hij wacht, kapt eerst nog zijn verdediger uit maar besluit dan op de doelman. Hier zat meer in.

20’ Dzeko halt verrassend uit van aan de zestien meter, De Sanctis gaat goed plat.

21’ Na het schot van Dzeko gaat het razendsnel naar de overkant. Gervinho is op snelheid en haalt uit. Zijn schot gaat maar nipt naast.

24’ Navas met een mooie steekpass naar Nasri, die de bal achter legt. Dzeko loopt goed in maar raakt de bal totaal verkeerd.

39’ Nainggolan, die sterk speelt, verstuurt een prachtige dieptepass naar Gervinho. Die wordt goed onder druk gezet en zijn schot kan Hart niet verontrusten.

40’ Nasri zet Dzeko alleen voor De Sanctis met een slimme doorsteekpass. De doelman is echter goed uit zijn doel gekomen en stopt de Bosnische spits.

60’ GOAL! Nasri snijdt vanop links naar binnen, wordt niet aangevallen en haalt verschroeiend uit. De bal verdwijnt via de paal in het doel. Hier heeft doelman De Sanctis geen verhaal tegen. Prachtig doelpunt.

64’ Tussen vier verdedigers vindt Nainggolan de ruimte om uit te halen. Zijn schot is hard maar te centraal. Hart bokst in hoekschop. Die levert niets op.

72’ De thuisploeg begint nu toch te komen. Manolas zet zijn hoofd tegen een vrije trap van Pjanic en treft de paal. In de fase daarop is er weer een heet standje voor het doel van Hart maar de bal gaat er niet in.

87’ GOAL! Boeken dicht voor AS Roma. Jovetic vindt Nasri op rechts, die veinst het schot en legt dan af voor de inlopende Zabaleta. Die plaatst de bal mooi in de hoek. Manchester City plaatst zich voor de volgende ronde aangezien CSKA 2-0 achter staat bij Bayern München.