Opnieuw drie leden van motorbendes aangehouden

Print
Opnieuw drie leden van motorbendes aangehouden

Foto: EPA

Kortessem / Tongeren / Sint-Truiden / Genk / Hechtel-Eksel -

In Limburg zijn dinsdag opnieuw drie leden van motorbendes aangehouden na huiszoekingen in zes Limburgse gemeenten. Dat heeft het federaal parket woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

De aanhoudingen kaderen in het onderzoek naar bendevorming, vernielingen en poging tot doodslag dat geopend werd na de schietpartij tussen de motorbendes MC Outlaws en MC Hells Angels in mei 2014 in Borgloon. Toen werd een lid van de Hells Angels in de schouder geraakt.

Dinsdag werd een zestal huiszoekingen uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie Limburg, de politiezone Borgloon, het CIK Limburg en speciale eenheden van de federale politie. Dat gebeurde in Tongeren, Kortessem, Hechtel-Eksel, Genk en Sint-Truiden.

In het clublokaal van de MC Hells Angels in Genk werd een professionele installatie aangetroffen om rode mazout te ontkleuren. Daarom startte het parket Limburg, afdeling Tongeren een afzonderlijk dossier op voor criminele organisatie en accijnsfraude.

Drie verdachten, leden van de twee motorclubs, werden dinsdag door de onderzoeksrechter aangehouden.

De voorbije week werden in dit onderzoek al verschillende huiszoekingen verricht. Toen werden al vier verdachten aangehouden. De arrestaties van dinsdag brengen het totaal aantal aanhoudingen op zeven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio