Instagram wipt over Twitter

Print
Instagram wipt over Twitter

Foto: ss

Instagram, de mobiele fotodienst waarvoor Facebook in april 2012 715 mijoen dollar veil had, heeft woensdag aangekondigd dat het de grens van 300 miljoen gebruikers overschreden heeft. Daarmee heeft de applicatie voor het eerst meer gebruikers dan Twitter.

Eind september had Twitter 284 miljoen gebruikers, en daarmee doen ze het voor het eerst minder goed dan Instagram. ‘Wat twee vrienden met een droom vier jaar geleden begonnen zijn, is uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap waarop dagelijks meer dan 70 miljoen foto’s en video’s gedeeld worden’, zegt Instagram-ceo Kevin Systrom op de officiële blog van het bedrijf.

‘Met meer mensen die ons netwerk vervoegen, is het essentieel om de authenticiteit van Instagram te bewaren’, aldus Systrom. Dat wil hij doen door ‘de fake-accounts en spammers die een plaag zijn op een groot deel van het internet’ te beperken.

Een van de komende dagen lanceert de site een badgesysteem voor de accounts van ‘beroemdheden, atleten en merken’, wat hun echtheid moet garanderen voor de gebruikers. Spammers zullen definitief verwijderd worden.

Het bedrag dat Facebook destijds voor Instagram betaalde, werd als ambitieus beschouwd, maar sindsdien is de groei van de app blijven versnellen. Facebook is ondertussen begonnen met reclame-inkomsten te winnen uit de dienst. ‘Met 300 miljoen gebruikers begint het Instagram-publiek heel interessant te worden voor reclamemakers’, aldus Debra Aho Williamson van het onderzoeksbureau eMarketer.