De Lijn snoeit in snelbusverbindingen vanuit Limburg

Print
De Lijn snoeit in snelbusverbindingen vanuit Limburg

Foto: BELGA

De Lijn gaat een aantal ritten schrappen van de snelbussen die vanuit het Maasland naar Antwerpen en Brussel rijden. De dienstverlening, die in 2013 na een eerdere beslissing tot afschaffing toch werd behouden, moet omwille van kostenefficiëntie worden ingeperkt, vindt De Lijn.

Na fel protest van de busgebruikers en een aantal belangenorganisaties kwam De Lijn vorig jaar terug op de beslissing om de snelbussen 68, 178 en 179 vanuit het Maasland naar Antwerpen en Leuven - Brussel af te schaffen. Er werd een tariefwijziging doorgevoerd en de rittenschema’s werden aangepast. Maar nu beslist de Lijn om toch te snoeien in het aanbod.

“Uit de permanente monitoring van de bezetting, blijkt dat op piekmomenten de bussen veel gebruikt worden, maar op andere tijdstippen de efficiëntie te wensen overlaat. Daarom heeft De Lijn een bespreking gehouden met de (private) exploitanten van deze trajecten en met de gemeentebesturen. Daaruit blijkt dat een efficiëntieverbetering zich opdringt, en er bijgevolg een aantal ritten zal geschrapt worden.”

“Het gaat eerder om een betere afstemming van het aanbod op de reële vraag”, zegt Sonja Loos van De Lijn Limburg. “We zullen dit nu uitwerken tot een concrete dienstregeling die in juli 2015 van kracht wordt. Belangrijk hierbij is dat de reizigers de huidige verplaatsingsmogelijkheden behouden en het zeker niet de bedoeling is om de snelbuslijnen stop te zetten of veel gebruikte ritten uit de dienstregeling te halen.”

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio