Ciman: ‘Goed dat we op steun supporters kunnen rekenen’

Print
Ciman: ‘Goed dat we op steun supporters kunnen rekenen’

Foto: Photo News

De tumultueuze wedstrijd Standard-Zulte Waregem van 19 oktober blijft op 1-2 voor Essevee, zo besliste het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag. Wel hoeven de Rouches geen wedstrijd achter gesloten deuren te spelen. Een goede beslissing, zo vindt Standard-verdediger Laurent Ciman.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Spelen in een leeg stadion is echt dodelijk’, zo verklaarde Ciman tijdens een persconferentie woensdag. ‘Het is altijd belangrijk om je twaalfde man achter jou te hebben. Akkoord, er viel de afgelopen tijd weinig te vieren en de druk op onze schouders was zwaar. Maar we moeten er allemaal samen voor zorgen dat Sclessin terug een hel wordt. Op een positieve manier natuurlijk.’

De bewuste 19e oktober werd er door scheidsrechter Bart Vertenten beslist om de wedstrijd in de 89e minuut definitief stil te leggen, naar aanleiding van verschillende onlusten met de Standard-supporters. Op dat moment stond het 1-2 voor Zulte Waregem. Standard werd door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeeld tot het spelen van één match achter gesloten deuren, een geldboete van 5.000 euro en een 0-5 forfaitnederlaag. De Rouches tekenden beroep aan tegen die beslissing, met succes. Enkel de geldboete blijft behouden uit de originele sanctie die door de voetbalbond opgelegd werd.

Lees meer over Standard Luik