Marcato: ‘Nooit samengewerkt met Ferrari’

Print
Marcato: ‘Nooit samengewerkt met Ferrari’

Foto: Photo News

De 30-jarige Italiaan Marco Marcato wordt genoemd in het artikel dat de krant La Gazzetta dello Sport woensdag publiceerde naar aanleiding van enkele vermeende klanten bij de gecontesteerde dokter Michele Ferrari. In een persbericht van zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert verklaart Marcato dat hij nooit met dokter Ferrari samenwerkte.

‘Ik heb nooit samengewerkt met Dr. Ferrari. Ik ken deze man niet, heb hem nooit ontmoet en heb nooit met hem gesproken. Ik wil mijn imago beschermen dat door dit artikel ernstig geschaad is. Ik sta tot de beschikking van de autoriteiten om mijn onschuld in deze zaak te bewijzen’, aldus Marcato in een communiqué.

‘Ik heb Marco vandaag nog gebeld met de vraag meer uitleg te krijgen over het artikel waarin hij vernoemd wordt. Mijn renner ontkent in alle toonaarden ook maar iets te maken te hebben met die bewuste dokter. Nu niet en in het verleden niet’, verduidelijkte sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren aan persagentschap Belga.

‘Ik geloof Marcato ook. Ik ken hem als een zeer eerlijke jongen en goed renner. Daarom ook heb ik hem teruggehaald naar mijn huidig team. Zijn naam is natuurlijk wel wat bezoedeld maar ik geloof Marco dat hij met die zaak niets te maken heeft.’