Vader riskeert 58 maanden cel voor misbruik dochters en verkrachting vrouw

Print

Een 54-jarige man uit Tienen riskeert 58 maanden celstraf, waarvan negen maanden met probatie-uitstel, wegens aanranding van de eerbaarheid van drie dochters en wegens de verkrachting van een van hen. In een tweede dossier stond hij terecht voor verkrachting van zijn eigen vrouw. De zedenfeiten ten aanzien van zijn eigen dochter en twee stiefdochters ontkende hij met klem. De rechtbank doet op 14 januari uitspraak.

Tussen 2005 en 20011 stuurde de man de minderjarige meisjes seksueel getinte sms’jes.

Hij typte de berichten soms in en liet die aan de meisjes lezen, zonder ze te versturen. Hij vroeg hen hun bh los te maken, naar boven te komen met de bedoeling hun borsten te betasten. Als de meisjes ingingen op zijn verzoeken en over de feiten zwegen, kregen ze in ruil kaarten voor een bepaalde fuif of mocht een van de vriendjes thuis langs komen of kregen ze geld. Een meisje werd ook tweemaal verkracht. De man, die met een alcoholprobleem kampte, had in dronken toestand in december 2011 zijn vrouw hardhandig aangepakt. Hij liet een mes steken in een tafel en eiste seks met zijn vrouw.

De man verklaarde dat de meisjes wraak wilden nemen, omdat hij een te strenge vader was. De man is door een deskundige onderzocht geweest en die weerhield vooral het alcoholprobleem als oorzaak. De procureur haalde aan dat de man echter met seksuele frustraties zat. De verdediging pleitte dat de aantijgingen kort door de bocht waren.