Neos op bezoek bij Concentra drukkerij.

Print
Neos op bezoek bij Concentra drukkerij.

Foto: Hélène Vissers

Lommel - Op dinsdagnamiddag gingen 50 leden van Neos Lommel de drukkerij van Concentra bezoeken.

We kregen heel de geschiedenis uitgelegd. Zo weten we nu, dat de oorspronkelijke titel “Het Algemeen Belang der Provincie Limburg”was, en dat de eerste oplagen gedrukt werden op een 300-tal exemplaren. Dit was het eerste Nederlandstalig , toen nog weekblad, van België. De drukkerij Concentra bestaat al van 1927 en de naam “Het belang van Limburg” werd ingevoerd in 1933 en werd vanaf toen een dagblad. Verder kregen we ook de uitleg over het ontstaan van de huidige drukkerij, en welke kranten er allemaal gedrukt worden.

Na deze leerrijke uiteenzetting stond een rondleiding in het bedrijf op het programma. We stonden versteld! Het was echt indrukwekkend om te zien hoe alles automatisch gebeurt, en hoeveel papier er opgeslagen ligt in een ruimte met de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad. We hadden geluk, want één druktoren was in gebruik Aan wat een snelheid gaat dat papier door de pers en het komt opgeplooid te voorschijn!
Als afsluiter kregen we een drankje aangeboden, en was er de mogelijkheid om nog vragen te stellen. Onze dank gaat dan ook uit naar de geweldige gidsen die ons een leerrijke namiddag bezorgden. We zullen zeker onze krant op een andere manier bekijken en lezen nu we weten hoe het allemaal gaat voor ze in onze brievenbus valt.

Na dit bezoek werden we nog verwend met een heerlijke tasje koffie , broodjes en gebak om de namiddag af te sluiten.

De belangstelling van onze Neos leden was zo groot dat een tweede bezoek gepland is op 12 februari 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio