Feyenoord nog voluit voor zege bij Standard

Print
Feyenoord nog voluit voor zege bij Standard

Foto: BELGA

Feyenoord is niet van plan om het donderdagavond in de afsluitende groepswedstrijd in de Europa League tegen Standard rustig aan te doen. ‘Dat we al zijn geplaatst, wil niet zeggen dat we dit laatste duel anders benaderen. We nemen deze wedstrijd serieus’, benadrukte trainer Fred Rutten woensdag op Sclessin. ‘Bovendien willen we graag groepswinnaar worden. Dat kan voordelen hebben bij de loting voor de volgende ronde.’

Feyenoord heeft ook nog financiële belangen bij een overwinning in Luik. De eindzege in poule G levert de Rotterdamse club 200.000 euro op. Met een overwinning in Luik verzekert Feyenoord zich op eigen kracht van de poulezege. Bij een andere uitslag is de ploeg van Rutten afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Sevilla - HNK Rijeka.

In groep G is Standard met nog één speeldag te gaan al uitgeschakeld. Na vijf wedstrijden tellen de Rouches vier punten. Feyenoord (9 ptn) staat aan de leiding en is al zeker van een plaats in de volgende ronde. Sevilla (8) is tweede, voor Rijeka (7).

Lees meer over Standard Luik